English Nederlands Deutsch

facebook


Vakantie voor natuurliefhebbers en vogelspottersVakantie voor vogelaars

Het gebied is een paradijs voor vogels en vogelaars. Vanuit uw stoel in de tuin kunt u soms een auerhoen spotten. Ook de lammergier, de vale gier, de steenarend, de wouw, de buizerd, de havik en de sperwer laten zich soms vanuit de tuin bewonderen. Tussen de dennen- en beukenbossen vliegen vinken, gaaien, spechten en mezen er vlijtig op los.

Natuurvakantie Pyreneen

Ook komen er allerlei amfibieën zoals kikkers, padden en salamanders voor. Ook reptielen zijn er volop. Regelmatig zie je kleine hagedissen en muurgekko’s.

Heel erg mooi om te zien zijn de vele vlinders. Vooral in de nabij gelegen Gorges de la Frau zie je vooral in juli en augustus grote hoeveelheden, waaronder koninginnepages, appollovlinders, morgenrood en allerlei soorten blauwtjes.In het voor- en het najaar kun je lenige gemzen zien springen en klimmen langs steile hellingen in de omgeving van het Château.

Natuurschoon

In de omgeving zijn ook erg veel verschillende bloemen en planten te bewonderen. De bosanemoon, longkruid, sterhyacint, wilde gentiaan, wilde digitalis, wilgenroosje en hemelsleutel maken deel uit van 3300 plantensoorten die voorkomen in de Pyreneeën. Zo is er ook een grote verscheidenheid aan orchideeën.

Grotten

Onder de bergen, die veel kalksteen bevatten, zijn door miljoenen jaren van sijpelend water, vele grotten ontstaan. Een van de bekendste is de Grotte de Niaux waar bijna 11.000 jaar oude tekeningen te zien zijn van paarden en bizons. Er zijn ook nog een aantal voetafdrukken van tekenaars aanwezig. Ook de Grotte Labouiche, Grotte de Bédeilhac, Grotte de la Vache en de Grotte de Lombrives zijn zeer de moeite waard.